Dalai Lama ber för världen

Aktuellt och Kontakt

Retreat 2017 i Västerås.

 

Hjärtligt välkommen till retreat Den mänskliga energin på Björnögården utanför Västerås den 28 april - 1 maj 2017.

Vi mediterar tillsammans tre gånger om dagen. Vi prövar också tystnad i största möjliga mån, dock ej under seminarierna på temat och de uppföljande samtalen, eller vid middagen och kvällstid. Deltagande i programmet är alltid frivilligt. Syftet är att fördjupa vår förståelse av oss själva, naturen och vår innersta verklighet. Vår guide är Paul Brunton, vars bok The Wisdom of the Overself nu håller på att översättas till svenska.

 

Den mänskliga energin

 

 

Vi behöver bli vän med våra instinkter och vår kropp för att förstå naturen och kosmos. Naturen är inte ett objekt att exploatera. Vår naturliga miljö är en del av oss och vi är en del av den.

Det sammanhang vi ingår i inkluderar de mest avlägsna stjärnorna i vintergatan. Vi interagerar med fotoner från tidens början. Vår benstomme, våra organ, vår hud och vårt blod förnyas ständigt genom ekosfären som vi är en oupplöslig del av. Naturen är inneboende i oss och vi är inneboende i livets komplexa väv. Samma gravitation som bestämmer planetbanorna och påverkar stjärnornas livscykler ser till att vi människor har fötterna på jorden. För att förstå oss själva och bli lyckliga behöver vi stämma oss i harmoni med med naturen och universum.

Vad är instinkterna? Hur lär vi känna, och blir vi vän med, dem? Att bli vän betyder inte att vi måste låta oss styras av dem. Vi behöver se och förstå dem med kärlek, lära oss att leva med och hantera dem. De lär oss mycket om livet och naturen, om oss själva, om vi lär oss förstå deras språk. Ett kärleksfullt förhållningssätt och att förstå dem är också förutsättningen för att vi ska få del av deras energi och intelligens.

 

NÄR

Den 28 april kl 17 tom lunch den 1 maj 2017.

 

VAR

Björnögården, Björnön i Mälaren, strax utanför Västerås.

Mer info om platsen och vägbeskrivning finns på Björnögårdens hemsida www.bjornogarden.se

 

KOSTNAD

Vegetarisk mat och enkelt boende i flerbäddsstugor.

3 500:- inkluderar seminariekostnad, boende i flerbäddsrum, vegetarisk mat, frukost, lunch (huvudmål) och kvällsmat (soppa och smörgås), samt dagliga seminarier.

Enkelrum finns ej. Egna lakan medtages (lakan och badhandduk finns även att hyra).

Bilder på stugorna finns att se på Björnögårdens hemsida.

 

Eventuellt överskott när kostnaderna täckts doneras till Drömmen om det goda-projektet.

 

Retreatledare är Gudrun Nordmo och Anders Fröjdö.

 

Anna Bornstein håller i meditationerna och seminarierna.

 

ANMÄLAN

Anmäl med namn, adress, telefonnummer och mailadress till Anna via mail: anna.bornstein@telia.com senast den 1 april 2017.

 

Anmälningsavgift: 500 kr till:

Anna Prim, Handelsbanken Allkonto 6512-346119448.

Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

 

Slutbetalning senast den 1 april 2017 med inbetalning 3000 kr.

Kontonummer – se ovan.

MANDALAVÄNNERNAS E-POSTADRESS